Framtidens samhälle byggt på rädslor?

Fan! Jag vill bo i en stad där våld, mord, våldtäkter och allt annat otäckt inte existerar. Någon som vet vart jag kan flytta?

Jag vill kunna känna mig säker om kvällen, när jag går ensam. Jag vill känna mig trygg när jag tar en kvälls promenad med Alva efter klockan åtta. Är det för mycket begärt av mig som boende i en kommun?
Idag fick jag höra av en vän att, samma vecka som mordet, skedde även två våldtäktsförsök här i lilla Eslöv! Vart är världen på väg egentligen? Ska även denna stad gå i stupet för idioter som inte kan hålla sina fingrar, snoppar och vett i styr?

Aaahh!! Blir så jävla förbannad över att såna odjur ska fördärva så otroligt mycket för andra, speciellt för sina offer!

Lugna dig Eve, lugna dig…

Tänk så många liv som gått till spillo för svin som dessa? Tänk så många som inte lever idag för att dem mördats av svin. Tänk på de som varje dag kämpar med sina minnen och djupa sår som svinen lämnat dem med. Är det så här vi vill ha vårt samhälle? Vill vi att det ska byggas på rädslor inför mörkret och rädslor inför vad en annan kan orsaka en?

Jag vet inte hur det är med er, men jag står för mina åsikter och jag tycker att hela rättsystemet bör ändras. Mord borde ge livstid, lika så våldtäkt och försök till våldtäkt. Våld bör ge minst 5 års fängelse om inte mer! För som jag ser det: kan man inte sköta sig ute bland folk så bör man låsas in (mördare, våldtäktsmän med mera). Och sen så tycker jag absolut inte att det är okej att slippa fängelse bara för att man hävdar sig sjuk. En låst vårdanstalt för brottslingar är inget fängelse. Det är skrämmande att veta att om till exempel jag skulle bli mördad så kan den personen hävda sig sinnessjuk och slippa fängelse. När personen sen ”friskförklaras” och blir fri kan personen göra samma sak igen. Och igen och igen för att rättsystemet är så ”givmilt”.

Mina åsikter grundar sig på artiklar jag läser i tidningar och vad som rent allmänt sägs i media. Detta är min och många andras uppfattning och om du inte vill så tvingar jag inte dig till att hålla med. 

Så, skönt att få detta sagt! 
Tankeväckande | | En kommentar |
Upp