Aggressivare introducering

Jag nämnde i mitt senaste blogginlägg om barnens kommande pricktester. Idag var vi där! Testerna visade som förra året - ingen mjölkproteins allergi kvar men både ägg och jordnötsallergierna var fortfarande lika mot förra året. Domen blev därför; fortsätt med introduceringen av mjölk.

Mina barn är fortfarande känsliga för mjölkproteiner och ibland är allergin så liten att den inte ger utslag på pricktesterna. Så barnen får fortsätta med mp-fri kost på förskolan och äta den som vi vet dem klarar av. Nytt för denna gången var att vi nu ska provocera en gång i månaden med att ge dem något som dem för utslag av tex. vanlig mjölk. Själv känner jag att jag vill inte ge dem sådant dem kan reagera på, men samtidigt så är det såklart dags att bli klar med denna introducering som redan pågått ett år!

 

Bilderna är tagna inne på barnspecialisternas superroliga väntrum. Det finns så mycket leksaker för att vara just ett väntrum. Det var så pass kul att Maja bestämde sig för att stanna kvar efteråt, haha!

Hon har börjat leka mer och mer med dockor senaste veckorna så funderar på att sy lite nya dockkläder till henne i julklapp och köpa lite nya tillbehör som nappar, skötväska och blöjor till dockorna :)

Vad kommer ni ge era små i jul?

 
 
 
Livet | introducering, mjölkproteinallergi, äggallergi | | Kommentera |
Upp